Monografija o dr Jovanu Jovičiću

 

 

Uporedo sa delovanjem na unapređivanju gitarističke umetnosti i pedagogije u pokrajini, Asocijacija gitarista Vojvodine posvećuje pažnju i negovanju tradicije klasične gitare i afirmaciji izuzetnih umetničkih dometa na ovom planu ostvarenih u našoj sredini. Kao rezultat ovih nastojanja nastala je i monografija „Horizonti zvuka“ autora Borislava Hložana, posvećena životu i radu doajena klasične gitare u Srbiji i u bivšoj Jugoslaviji dr Jovana Jovičića, koji je uz karijeru vrhunskog koncertanta svetskog ranga, dao i izuzetan doprinos kao kompozitor, muzički pedagog i zaslužni zagovornik uvođenja klasične gitare u muzički život.

Dr Jovan Jovičić, jedan od najistaknutijih srpskih i jugoslovenskih reproduktivnih umetnika svoje generacije bio je takođe i naučnik, fizičar, koji je ostvario izuzetne rezultate u domenu izučavanja fenomena muzičke akustike. Monografija „Horizonti zvuka“ na 216 stranica predstavlja javnosti Jovičićevu stvaralačku biografiju, kao i njegov kompozitorski, pedagoški i naučni opus. Uz knjigu je objavljen i prateći CD sa Jovičićevim interpretacijama izabranih koncertnih komada drugih kompozitora, kao i njegovih autorskih dela.

Ovaj izdavački poduhvat podržali su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Zavod za kulturu Vojvodine, kao i „Dunav osiguranje“, PIK Bečej/Irva investicije i Mesna zajednica Vrdnik.

O detaljima sa promocije Monografije o dr Jovanu Jovičiću "Horizonti zvuka" u Novom Sadu i Beogradu pročitajte  ovde , a pogledajte i video klip.

Monografiju možete poručiti putem e-mail adrese office@agv.org.rs. Cena knjige sa CD-om iznosi 700 dinara.


Additional information