OKFOMLADINSKI
KANTAUTORSKI
FESTIVAL 2022

NOVI SAD
01 – 08.04.


Kulturni centar LAB
Dom kulture
Klub Tunnel

KC LABar

PROGRAM

1. april (petak): 
KC Lab radionice kantautora 16-20h,
Club Tunnel predavanje od 18h 

2. april (subota): 
KC Lab radionice kantautora od 12-16h
Club Tunnel radionice DJ-inga od 18-22h 

3. april (nedelja): 
KC Lab radionice kantautora od 12-16h, Boris Hložan Quintet od 20h       
Club Tunnel radionice DJ-inga od 18-22h 

4. april (ponedeljak):
Club Tunnel radionice DJ-inga od 18-22h 

5. april (utorak):           
Club Tunnel radionice DJ-inga od 18-22h 

6. april (sreda): 
KC Lab kolektivni jam od 20h              
Club Tunnel radionice DJ-inga od 18-22h 

7. april (četvrtak): 
KC Lab takmičenje od 20h

8. april (petak): 
Dom Kulture koncert Marčela i benda od 22h
KC LABar nastup DJ-eva od 22h 

KANTAUTORI:
Mladi kantautori između 16 i 26 godina mogu da se prijave na ovogodišnji OKF. Program za ovu kategoriju uključuje radionice sa stručnim mentorima, takmičenje i javni nastup. U toku četvorodnevnih radionica u Kulturnom centru LAB, ideja je da pesma zaživi i sa pratećim bendom i pripremi se za takmičenje. Kandidate na takmičenju ocenjuje stručni žiri, koga čine: Ivana Vukomirović (Ivi Manivi), Marko Šelić-Marčelo, Vedran Ferizović (JAL). Nagrada za najbolje učesnike po oceni žirija je snimanje pesme u profesionalnom studiju “DO-RE-MI”.

Kako se prijaviti?
Kantautori do 15. marta mogu da prijave na konkurs samo jednu autorsku numeru (Mp3 format) koja pre toga nije javno objavljena (CD, LP, DVD), u trajanju do 5 minuta uz obavezan priložen tekst numere. U slučaju da tekst numere nije na srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku neophodno je poslati i prevod. Kantautor može i ne mora biti i interpretator na instrumentu, a vrsta muzike i poetski stil su slobodni.
Kantautori ne plaćaju kotizaciju. Prijava se vrši putem formulara koji se nalazi OVDE. Obavezno pročitajte Pravilnik za kantautorski program.


DJ-EVI:
Ove godine će ljubitelji tehno zvuka moći da se prijave na radionice DJ-inga (masterclass), pod mentorstvom Vladimira Aćića, koje će biti održane od 2-5. aprila u klubu Tunnel, dok je 1. april rezervisan za predavanje na temu DJ-inga i produkcije koje će držati Miloš Martinov-Lag. Nakon završenih radionica, tri odabrana polaznika će zajedno sa Vladimirom imati javni nastup 8. aprila u KC Labar-u.

Kako se prijaviti?
Zainteresovani kandidati od 16 do 26 godina mogu do 15. marta poslati svoj DJ set u trajanju do 30 minuta u audio Mp3 formatu, zajedno sa uplaćenom kotizacijom od 1.000,00 DIN i popunjenim formularom za prijavu koji se nalazi OVDE, na e-mail omladinski.kantautorski@gmail.com. Nakon prvog kruga selekcije, 10 kandidata će biti odabrano za učešće na radionicama. Prilikom odabira kandidata, kriterijum će biti originalnost i kvalitet muzike, kao i tehničke sposobnosti. Stručna komisija u roku od 10 dana po zatvaranju konkursa donosi odluku o izboru kandidata koji će dobiti priliku da učestvuju u radionicama i nastupe u klubu. Obavezno pročitajte Pravilnik za DJ program.

Za prijavu na DJ radionice, iskustvo u vidu javnog nastupa nije neophodno, ali je potrebno osnovno poznavanje opreme i miksanja.


PRODUCENTI:
U cilju promovisanja autorske muzike, ostavili smo prostora i za producente ovog žanra. Producenti uz prijavu šalju jednu svoju traku. Nakon selekcije, dve najbolje trake naći će se u setu Vladimira Aćića finalne večeri u KC LABar-u gde će biti i snimljene. Prijavljeni u ovoj kategoriji mogu prisustvovati radionicama za DJ-eve u toku festivala.

Kako se prijaviti?
Zainteresovani kandidati od 16 do 26 godina mogu do 15. marta poslati jednu svoju autorsku traku u trajanju do 10 minuta u audio Mp3 formatu, zajedno sa uplaćenom kotizacijom od 500,00 DIN i popunjenim formularom za prijavu koji se nalazi OVDE, na e-mail omladinski.kantautorski@gmail.com. Prilikom odabira kandidata, kriterijum će biti originalnost i kvalitet muzike, kao i tehničke sposobnosti. Stručna komisija koju određuje organizacioni odbor Festivala, u roku od 10 dana po zatvaranju konkursa donosi odluku o izboru kandidata koji će dobiti priliku da njihove trake budu deo seta Vladimira Aćića.

Kako platiti kotizaciju?
DJ-evi i producenti prilikom prijave uplaćuju kotizaciju u vrednosti od 1.000,00 (DJ-evi) 500,00 (producenti) DIN, koja se vrši na račun broj 160-929755-46, gde je primalac: Asocijacija gitarista Vojvodine, Radnička 51a, Novi Sad 21000, a svrha uplate: kotizacija za seminare. Obavezno pročitajte Pravilnik za producentski program.

Kandidat ima pravo da se prijavi na više od jedne kateogorije.
Čekamo vas!

OKF 2022 najava
OKF 2021

Omladinski kantautorski festival je nastao 2019. godine sa idejom da publici približi mlade kantautore i njihova dela kao i da im  napravi prostora na alternativnoj sceni. Ove godine pored kantautorske, uvedena je još jedna kategorija – usavršavanje mladih DJ-eva. Ideja festivala je da učesnici sa stručnim mentorima i bendom (kantautori) usavršavaju svoje numere, takmiče se i nastupaju. Trudimo se da na ovakav način zajedno doprinesemo vrednovanju autorskih dela neafirmisanih mladih umetnika.

organizator