EuroStrings Subotica – Szeged 2018

01 K1 cEuroStrings je prva evropska platforma za klasičnu gitaru, koja uključuje 14 evropskih zemalja i gitarskih festivala. Organizacija se nalazi  pod pokroviteljstvom fonda Evropske unije Kreativna Evropa.

logo-eurostrings-ZVANICAN

 

 

 

 

Ovogodišnji program je realizovan i u Srbiji, od 12 – 14. aprila 2018. godine, kroz projekat EuroStrings Subotica-Szeged, u zajedničkoj organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine i srodnog udruženja iz Mađarske Szó-Tér, a uz podršku Univerziteta u Segedinu.

U okviru ovog projekta, u Subotici su nastupili Young Stars umetnici iz Bugarske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Italije, a gosti koncerata bili su najbolji gitaristi srednje Muzičke škole Subotica.

Na EuroStrings Subotica – Szeged nastupili su pobednici evropskih festivala u okviru platforme EuroStrings , Boyan Doyčev (Bugarska), Raphael Feuillatre (Francuska), Dmytro Omelchak (Ukrajina), Péter Girán (Mađarska), Andrea Roberto (Italija), kao i Gergely Bozsóki (Mađarska) kao deo kvinteta Funusual Quintette.

Projekat je podržala Gradska uprava grada Subotice a organizaciju su pomogli udruženje Electe i  Savremena galerija Subotica.

 

 

Advertisements