WORLD GUITAR COMPETITION

WGC Logo za sajt

Layer 1Svet se munjevitom brzinom menja, pri čemu umetnost i načini komunikacije dobijaju potpuno nove dimenzije i oblike izražavanja. Na internetu se mogu videti, slušati, studirati i istraživati sva ona, nekada nedostupna, umetnička dela.

Asocijacija Gitarista Vojvodine ponosno predstavlja World Guitar Competition™, internet takmičenje otvoreno za gitariste i kompozitore širom sveta.

Ovaj jedinstven projekat, koji je kombinacija umetnosti i savremene tehnologije, svojom premijerom 2010. godine na 4. Vojvodina Guitar Festu, pomerio je granice tradicionalnog shvatanja takmičenja za klasičnu gitaru. Takmičenje sadrži dve etape. U prvoj, takmičari šalju video snimak koji pregleda stručni žiri sastavljen od eminentnih domaćih i stranih gitarista i odabira 10 najboljih, koji se nadmeću u Velikom Finalu u Novom Sadu, na Vojvodina Guitar FestuLayer 2

U ovom projektu, prvom takve vrste u svetu klasične gitare, do sada su učestvovali vrhunski mladi gitaristi i kompozitori iz gotovo 100 zemalja sveta, a pravo nastupa u Velikom Finalu izborili su gitaristi i kompozitori iz Australije, SAD, Meksika, Brazila, Argentine, Indonezije, Rusije, Holandije, Portugalije, Španije, Ukrajine, Poljske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije.

 

Layer 3

 

Ogromnu zahvalnost za uspešnu realizaciju WGC projekta, organizator duguje kompanijama SAVAREZ i Chanterelle Verlag, Guitarissimo, kao i Majklu Mekmikenu i Vojislavu Ivanoviću.

 

 

 

 

 

 

Advertisements