WORLD GUITAR COMPETITION

WGC Logo za sajt

WORLD GUITAR COMPETITION 2010

WORLD GUITAR COMPETITION 2011

WORLD GUITAR COMPETITION 2012

WORLD GUITAR COMPETITION 2013

 

Layer 1Svet se munjevitom brzinom menja, pri čemu umetnost i načini komunikacije dobijaju potpuno nove dimenzije i oblike izražavanja. Na internetu se mogu videti, slušati, studirati i istraživati sva ona, nekada nedostupna, umetnička dela.

Asocijacija Gitarista Vojvodine ponosno predstavlja World Guitar Competition™, internet takmičenje otvoreno za gitariste i kompozitore širom sveta.

Ovaj jedinstven projekat, koji je kombinacija umetnosti i savremene tehnologije, svojom premijerom 2010. godine na 4. Vojvodina Guitar Festu, pomerio je granice tradicionalnog shvatanja takmičenja za klasičnu gitaru. Takmičenje sadrži dve etape. U prvoj, takmičari šalju video snimak koji pregleda stručni žiri sastavljen od eminentnih domaćih i stranih gitarista i odabira 10 najboljih, koji se nadmeću u Velikom Finalu u Novom Sadu, na Vojvodina Guitar Festu i to za visoke novčane nagrade od 5000$ za pobednika a 2000$ odnosno 1000$ za drugonagrađenog i trećenagrađenog takmičara. Pored novčane nagrade, pobednika takmičenja za kompoziciju očekuje i specijalna nagrada u vidu objavljivanja pobedničke kompozicije od strane renomirane izdavačke kuće „Chanterelle-Verlag“ a kasnije „Musikverlag Zimmermann“ iz Nemačke.Layer 2

U ovom projektu, prvom takve vrste u svetu klasične gitare, do sada su učestvovali vrhunski mladi gitaristi i kompozitori iz gotovo 100 zemalja sveta, a pravo nastupa u Velikom Finalu izborili su gitaristi i kompozitori iz Australije, SAD, Meksika, Brazila, Argentine, Indonezije, Rusije, Holandije, Portugalije, Španije, Ukrajine, Poljske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije.

 

Layer 3

 

Ogromnu zahvalnost za uspešnu realizaciju WGC projekta, organizator duguje kompanijama SAVAREZ i Chanterelle Verlag, Guitarissimo, kao i Majklu Mekmikenu i Vojislavu Ivanoviću.